3D-scannen

Geo infra civiele techniek ingenieursbureau

3D-scannen

Geo infra civiele techniek ingenieursbureau
Geo infra civiele techniek ingenieursbureau

Precisiemetingen op de millimeter nauwkeurig

Met onze 3D-scanners kunnen we voor u binnen kort tijdsbestek gedetailleerde metingen uitvoeren. Een 3D-scanner produceert razendsnel uitermate gedetailleerde 3D-informatie van complexe omgevingen en de meest uiteenlopende objecten en vormen.

Geo infra civiele techniek ingenieursbureau 3D-scannen-2

Hoe werkt onze 3D scanner?

De scanner maakt gebruik van lasertechniek en creëert met grote nauwkeurigheid een puntenwolk met de gewenste dichtheid van meetpunten. Deze puntenwolk is opgebouwd uit een groot aantal 3D-meetpunten in kleur die een beeld vormen van het gemeten object en/of de omgeving. Dit waarheidsgetrouwe beeld is na bewerking in Civil 3D of Revit in te lezen. Hiermee kunnen vervolgens metingen en inpassingen in de bestaande ruimte gemaakt worden.

Geo infra civiele techniek ingenieursbureau 3D-scannen

Gegevensbeheer

Alle verzamelde gegevens worden eenvoudig opgeslagen en zijn in de diverse uitwisselingsformaten aan te leveren. Hierdoor is het mogelijk om de meting in uw eigen gewenste werkomgeving in te lezen. Daarna kunt u deze eventueel bewerken en kunnen alle gewenste maatvoeringen en gegevens van het gescande object inzichtelijk maken.

Geo infra civiele techniek ingenieursbureau 3D-scannen

Verschillende toepassingen

De 3D scanner kan onder andere ingezet worden voor het meten en documenteren van gebouwen, technische installaties, bouwplaatsen, wegen, dijklichamen, riolering (gemalen, randvoorzieningen, etc.), unieke kunstwerken en kunstobjecten en overige landschapskenmerken. Een 3D-scan geeft u snel en accuraat alle exacte gegevens en kenmerken en dient hiermee als basis voor bijvoorbeeld ontwerpen, visualisaties of virtuele 3D-presentaties.

Heeft u snel gedetailleerde 3D-informatie nodig van gebouwen of objecten? Neem dan contact met ons op voor een betrouwbare 3D-scan.

Geo infra civiele techniek ingenieursbureau 3D scan

“Door de jarenlange ervaring in het begeleiden van projecten in deze gemeente weet Geo Infra wat er van ze verwacht wordt en ze weten de kwaliteit die van ze gevraagd wordt te leveren. De korte lijnen en no nonsenshouding maakt Geo Infra een prettige samenwerkingspartner. Met daadkracht en aandacht weten ze elk project tot een ieders tevredenheid te volbrengen.”

Dhr. W. (Wilco) Doldersum
Projectleider gemeente Etten-Leur

Resultaat van een 3D scan

Industriële omgeving

Geo infra civiele techniek 3D scannen industrieel gebied

Jan de Nul – Amerigo Vespucci

Geo infra civiele techniek 3D scannen amerigo vespucci_Pointcloud
Geo infra civiele techniek 3D scannen amerigo vespucci

Heilige hart kerk te Breda

Geo infra civiele techniek 3D scannen heilige hart kerk breda
Geo infra civiele techniek 3D scannen heilige hart kerk breda

3D scan historische sluis Beneden Sas

Geo infra civiele techniek 3D scannen Benedensas Pointcloud
Heeft u snel gedetailleerde 3D-informatie
nodig van gebouwen of objecten?

Neem vandaag nog contact met ons op

Geo infra civiele techniek ingenieursbureau