Geo infra civiele techniek ingenieursbureau
Geo infra civiele techniek ingenieursbureau

Wat zou jij doen met een verlaten sportpark?

geo infra sportpark 3d ontwerp animatie
In opdracht van de gemeente Roosendaal is Geo Infra in januari 2017 gestart met het uitwerken van het ontwerp en het vervaardigen van de 3D animatie.

Idee van de Kaaimannen

De Kaaimannen kwamen met het idee om het sportpark om te bouwen tot een Wieler Experience. Hun doel is om iedereen in en in de omgeving van Roosendaal de gelegenheid te bieden om kennis te maken met verschillende disciplines binnen de wielersport en de rijke historie ervan. Daarnaast willen De Kaaimannen met dit idee alle wielerfanaten een terrein bieden waar zij vooral veilig hun sport kunnen beoefenen. Veel wielerverenigingen uit Roosendaal trainen in de avonduren vaak op de industrieterreinen rond Roosendaal en dat levert met de toegenomen bedrijvigheid daar af en toe zeer gevaarlijke situaties op.

Red Band Sportpark

De Wieler Experience moet komen op en naast het verlaten Red Band Sportpark. Er komt een geasfalteerde wielerbaan van ongeveer 1 kilometer, waarin uiteraard een strook kasseien in is opgenomen. Ook is er voorzien in een mountainbikeparcours met een klim van 20 procent, een rotsklim- en afdaling en andere uitdagende elementen en een zogenaamd ‘Pump-Track’: Een kort en snel parcours met bulten en kombochten voor BMX, waar eventueel ook skaters terecht kunnen. Het parkeerterrein blijft gehandhaafd en het hele terrein blijft in de avonduren verlicht, dus er kan tot in de late uren gefietst worden.

Besteksvoorbereiding en aanbesteding

Begin april zijn we bij Geo Infra aan de slag gegaan met de nadere uitwerking van het plan en de daadwerkelijke bestekvoorbereiding. Een niet alledaagse klus waarbij AutoCAD Civil 3D een onmisbare tool was om de m3 grondwerk vast te stellen. Begin juli is het werk aanbesteed en eind 2017 wordt de Wieler Experience geopend voor gebruikers en publiek.

Maak kennis met Geo Infra:
de totaalontzorgers in civiele techniek.

Neem vandaag nog contact met ons op

Geo infra civiele techniek ingenieursbureau