Geo infra civiele techniek ingenieursbureau
Geo infra civiele techniek ingenieursbureau

Wielerexperience Roosendaal

Wielerexperience geo infra

WielerExperience! Van visualisatie tot ingebruikname in 12 maanden!

Zaterdag 10 maart 2018 was de feestelijke opening en ingebruikname van de WielerExperience Roosendaal. Het in 2016 winnende idee van de Kaaimannen, is door Geo Infra uitgewerkt in visualisaties en technisch ontwerpen.
Wielerexperience geo infra

De wielerbeleving kent drie onderdelen: een asfalt wielerbaan, een mountainbike-parcours met rotsen, vlonders en terpen en de grootste pumptrack-baan ter wereld. De 8-vormige asfalt wielerbaan is voorzien van een fietsbrug. Een deel van de baan ligt exact op de positie van de vervallen atletiekbaan. Binnen in de 8-vormige baan is ruimte gecreëerd voor de andere wielersport onderdelen, welke door fietsfanaten vanaf het parkeerterrein door voetpaden en een voetgangersbrug kunnen worden bereikt.

Wielerexperience geo infra

Begin maart 2017 presenteerde wethouder Toine Theunis in het Kadehuis op de Kade het project. De door Geo Infra vervaardigde visualisatie krijgt de handen van de aanwezige op elkaar. Vervolgens zijn in krap één jaar tijd de volgende stappen doorlopen: inventariseren wensen, na verkenning en landmeetkundige inmeting van het terrein, inventariseren bestaande kabels en leidingen, uitvoeren onderzoeken, ontwerpen technische uitwerking en opstellen bestekstekeningen met bestek.

Wielerexperience geo infra

In de zomer van 2017 is gestart met de daadwerkelijke aanleg van de WielerExpercience. Het geven van een nieuwe functie aan het bestaande RedBand sportpark maakt dit project uniek.

Het resultaat: een uitdagende wielerbeleving voor jong en oud.

Maak kennis met Geo Infra:
de totaalontzorgers in civiele techniek.

Neem vandaag nog contact met ons op

Geo infra civiele techniek ingenieursbureau